Ge­gril­de ti­la­pia met au­ber­gi­ne­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik met een vork enkele gaatjes in de aubergines. Rooster ze in het midden van de oven in ca. 15-20 min. tot het vruchtvlees zacht is. Halveer de aubergines en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine het vruchtvlees met 2 el citroensap, de knoflook en olie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in vieren. Snijd de tilapia in 4 of 8 gelijk stukken en wrijf in met de tijm en peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap. Verhit de grillpan en grill de vis in 8-10 min. lichtbruin en net gaar. Keer halverwege.
  3. Schep de auberginepuree op 4 borden. Leg de vis op de puree en garneer met de tomaat, olijven en peterselie. Lekker met rijst.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.