Kip­pen­le­ver­spread op cros­ti­ni

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 6 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleekselderij in kleine blokjes snijden, blad fijnsnijden. In koekenpan met antiaanbaklaag 2 el olie verhitten en blokjes bleekselderij, sjalot, bospeen en tijm 10 min. zachtjes bakken, van vuur nemen en laten afkoelen. Kippenlevers schoonmaken, droogdeppen en met zout en peper bestrooien. In koekenpan 1 el olie verhitten en kippenlevers op hoog vuur al omscheppend 5 min. roerbakken. Cognac erbij schenken en laten verdampen. In keukenmachine of met staafmixer kippenlevers met boter grof pureren, door machine (met pulseknop) steeds kort te laten draaien. Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom groenten, peterselie, bleekselderijblad en leverpuree door elkaar scheppen. Spread pittig op smaak brengen met zout en peper. Knoflook door rest van olie scheppen. Stokbrood schuin in plakken snijden, sneetjes dun met knoflookolie bestrijken. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Crostini dik met leverspread bestrijken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.