Tuin­bo­nen met spek­jes en tijm

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
  2. Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.

combinatietip:

Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tuinbonen met spekjes en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuin­bo­nen met spek­jes en tijm

1
1
  • 450 g tuinbonen
  • 2 takjes tijm
  • 2 sjalotten

Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 el boter

Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.

3
3

Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe.

4
4

Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.

combinatietip:

Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.