Tuin­bo­nen met spek­jes en tijm

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
  2. Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.

combinatietip:

Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tuinbonen met spekjes en tijm

terug naar recept

Tuin­bo­nen met spek­jes en tijm

1
1
  • 450 g tuinbonen
  • 2 takjes tijm
  • 2 sjalotten

Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn.

2
2
  • 125 g magere spekreepjes
  • 1 el boter

Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.

3
3

Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe.

4
4

Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.

combinatietip:

Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.