Tuin­bo­nen met spek­jes en tijm

(83)waardeer
bijgerecht 4 personen
3 83

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Tuinbonen in een laagje kokend water met zout en takjes tijm in 5 min. bijna gaar koken. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In droge koekenpan spekreepjes 2 min. bruinbakken. Boter en sjalot toevoegen en nog 3 min. zachtjes bakken tot sjalot glazig is. Tuinbonen afgieten; deel van kookvocht opvangen. Tuinbonen door spek-sjalotmengsel scheppen en scheut kookvocht toevoegen. Tuinbonen in nog 2-3 min. gaarsmoren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

Tip:

Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 minuten en neem een dubbele hoeveelheid.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.