Worst­jes met saus van zon­ge­droog­de to­ma­ten

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tomaten uitlekken, vang de olie op en houd apart. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit 4 el van de olie van de tomaten in een braadpan. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaat en 100 ml water toe en kook het geheel op laag vuur. Breng de saus met de suiker en peper en zout op smaak.
  2. Verhit de olie in de pan en gril de worstjes in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de worstjes over 4 borden, verdeel de tomatensaus ernaast en serveer met sla en stokbrood.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.