Pa­pri­ka ge­vuld met cous­cous

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillmand

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Giet de bouillon over de couscous in een kom en wel 5 min. Snijd de stoneleeks in ringetjes. Snijd de tomaten in fijne reepjes. Snijd de olijven fijn. Roer de tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous.
  2. Schep de komijn, het citroensap en de helft van de olie erdoor en breng de couscous op smaak met peper en zout. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprikahelften aan de buitenzijde licht met de rest van de olie en vul royaal met het couscousmengsel. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Dek de paprika af met de plakjes mozzarella.
  3. Grill de paprika's (in een grillmand) op het rooster ca. 15 min. van een matig hete barbecue, tot het vel licht geblakerd is. Leg een deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes met aluminiumfolie af, zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt. Grill de stoneleeks 1-2 min. en leg naast de paprika's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Paprika gevuld met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka ge­vuld met cous­cous

1
1
  • 4 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 250 ml groentebouillon (van tablet)
  • 150 g couscous
  • 4 stoneleeks
  • 6 zongedroogde tomaten in olie

Giet de bouillon over de couscous in een kom en wel 5 min. Snijd de stoneleeks in ringetjes. Snijd de tomaten in fijne reepjes.

3
3
  • 100 g groene olijven met piment

Snijd de olijven fijn. Roer de tomaat, stoneleeks, olijven en pijnboompitten door de couscous.

4
4
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie

Schep de komijn, het citroensap en de olie erdoor en breng de couscous op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 paprika's
  • 1 el olijfolie

Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Bestrijk de paprikahelften aan de buitenzijde licht met olie en vul royaal met het couscousmengsel.

6
6
  • 125 g mozzarella

Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Dek de paprika af met de plakjes mozzarella.

7
7

Grill de paprika's (in een grillmand) op het rooster ca. 15 min. van een matig hete barbecue, tot het vel licht geblakerd is.

8
8

Leg een deksel op de barbecue of dek de paprika's losjes met aluminiumfolie af, zodat de couscous beter warm wordt en de kaas sneller smelt.

9
9
  • 4 stoneleeks

Grill de stoneleeks 1-2 min. en leg naast de paprika's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.