Ge­ma­ri­neer­de lams­ko­te­le­tjes met po­faard­ap­pels

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 2 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 vellen aluminiumfolie, dubbelgevouwen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rozemarijn van takjes rissen en grof hakken. In lage schaal marinade maken van olie, azijn, knoflook en rozemarijn. Koteletjes erdoor wentelen en smaken minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten intrekken. Vlees regelmatig omwentelen in marinade. Aardappels schoonboenen, 10 min. voorkoken en in vergiet laten afkoelen. Aardappels paar keer met vork inprikken. Elk apart verpakken in dubbelgevouwen vel aluminiumfolie. Crème fraîche over 2 kommetjes verdelen. Mosterd, peper en zout door eerste kommetje roeren. Tomaat en olijven met zout en peper door tweede kommetje roeren.
  2. Aardappels 20-25 min. tussen gloeiende houtskool leggen. Foliepakketjes met tang uit houtskool halen en iets laten afkoelen. Intussen koteletjes laten uitlekken, met keukenpapier marinade eraf vegen en vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in 2 min. per kant rosé roosteren. Aardappels uitpakken, opensnijden en erin knijpen zodat kruim wat los komt. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Koteletjes en aardappels over warme borden verdelen, sausen apart erbij geven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.