Krui­di­ge kip­spie­sen met se­sam­spi­na­zie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satépennen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In schaal sesamzaad mengen met tijm en knoflook-chiliolie. Kipmedaillons erdoor wentelen en smaken op koele plek minstens 30 min. laten intrekken, of schaal 2 uur afgedekt in koelkast zetten. In wok olie en sesamolie verhitten en deel van spinazie toevoegen. Regelmatig omscheppen en meer spinazie toevoegen, tot alle spinazie is geslonken. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Spinazie tot gebruik bij kamertemperatuur bewaren.
  2. Kipmedaillons per 3 aan spiesen rijgen. Kip op matig hete barbecue in 5-6 min. per kant bruin en gaar roosteren. Laatste minuut citroenen met snijvlak op barbecue leggen. Spinazie over vier borden verdelen. Kipspiesen bestrooien met zout en peper en op spinazie leggen. Gegrilde citroen ernaast leggen, om aan tafel over kip uit te knijpen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.