Met groen­ten ge­vul­de pap­pa­dums en rai­ta

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 ronde kommetjes van gelijke grootte

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Twee kommetjes klaarzetten. In koekenpan laagje olie verhitten, 1 pappadum kort frituren, uit pan nemen en pappadum onmiddellijk om kommetje vouwen. Ander kommetje over pappadum vouwen, zodat pappadum vorm van kommetje aanneemt. Andere pappadums op dezelfde wijze bereiden (indien nodig olie aanvullen).
  2. Komkommer met schil in de lengte halveren en zaadlijsten verwijderen. Komkommer en appel raspen. Yoghurt met geraspte komkommer, appel, koriander en munt mengen, op smaak brengen met zout en peper (= raita).
  3. In wok 2 el olie verhitten en gemengde groenten in 5 min. al omscheppend gaarbakken, met zout en peper op smaak brengen. Pappadums naast kipfilet presenteren, met gebakken groenten vullen en met raita serveren.

Tip:

Dit bijgerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Voorgerecht: Panzanella met mosselen, Hoofdgerecht: Indiase kip kiev, Nagerecht: Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.