Ci­troen­crè­me met aard­bei­en

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • eenpersoons-soufflévormpjes (inhoud 150 ml)
  • braadslede of hoge ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. Citroen schoonboenen, 2 tl van schil raspen en uitpersen. Rasp met 4 el sap door helft van room roeren. Met mixer eieren met 125 g kristalsuiker schuimig kloppen. Citroenroom erdoor kloppen. Mengsel over soufflévormpjes verdelen en elk vormpje paar keer op aanrecht tikken, om luchtbelletjes te verwijderen. Vormpjes op enige afstand van elkaar in braadslede zetten en deze op rooster in midden van oven plaatsen. Kokend water in braadslede schenken tot 1 cm onder rand van vormpjes. Oven sluiten en crème in waterbad in 30-40 min. stevig en gaar laten worden. Na afkoelen verder laten opstijven in koelkast.
  2. Aardbeien schoonmaken, halveren en omscheppen met VodkaPlus en eventueel wat suiker. Smaak 10 min. laten intrekken. Yoghurt over crème uitstrijken en bestrooien met dun laagje basterdsuiker. Rest van slagroom stijfkloppen met 1-2 el suiker. Slagroom met in heet water gedompelde lepel uit kom scheppen en over yoghurt verdelen. Aardbeien met vocht in glazen scheppen, crème ernaast serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.