Toast met slaatje van ha­ring en ra­dijs

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 6 stuks
3 6

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sneden brood in broodrooster of onder ovengrill goudbruin roosteren. Haringfilets in piepkleine blokjes snijden (uitjes uit verpakking worden niet gebruikt). Radijs in grove stukjes hakken, enkele mooie blaadjes van radijsloof grof scheuren. In kom zure room mengen met haring en radijs. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Sneetjes brood royaal besmeren met haring-radijsmengsel. Garneren met radijsgroen.

Tip:

De peperige smaak kan nog versterkt worden door 1 tl geraspte mierikswortel door de zure room te roeren. Zo'n haringsalade op brood smaakt ook lekker met bieslook en fijne blokjes ongeschilde Granny Smith-appels in plaats van radijs, of met bosuitjes en fijngesneden tuinkruiden.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.