Ci­troen­kip met ge­roos­ter­de pa­pri­ka­dip

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 6 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Citroenen schoonboenen en schil raspen (citroenen worden verder niet gebruikt). In plastic zak citroenrasp met bloem, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper mengen. Kiprepen toevoegen, zak dichtknopen en goed schudden om kip gelijkmatig met kruiden te bedekken. In koelkast smaken minstens 30 min. laten intrekken.
  2. In hoge kom paprika's met ricotta pureren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten en licht met olie bestrijken. Kiprepen in ca. 6 min. op matig vuur bruin en gaar grillen. Gegrilde kip koud of warm met paprikadip serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.