Kou­de to­ma­ten­soep met avo­ca­do

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 6 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren. Terwijl machine draait tomatensap toevoegen. Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper. Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 min. voor serveren in diepvries plaatsen.
  2. Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden. Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan. Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen. Garneren met avocado en serveren met lepeltje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.