Ge­roos­ter­de drum­sticks met aard­ap­pel­sa­la­de

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 ºC. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In kom citroenrasp mengen met 3 el mosterd, 2 el olie en zout en peper naar smaak. Drumsticks met dit mengsel insmeren en naast elkaar in braadslede leggen. Kip in midden van oven in 35-40 min. goudbruin en gaar roosteren, regelmatig keren. Aardappels schoonboenen en in plakjes snijden. Sperziebonen afhalen en halveren. Aardappels en sperziebonen in weinig water met zout in 8-10 min. beetgaar koken. In slaschaal dressing kloppen van 2 el citroensap, 3 el olie, 1 el mosterd, Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Aardappels en sperziebonen afgieten en warm door dressing scheppen. Smaken 15 min. laten intrekken. In bakjes scheppen en drumsticks op aparte schaal ernaast leggen.

Tip:

prijs per persoon 2.00 (in juli 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.