Ei­er­cur­ry met broc­co­li en rijst

De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De vegetarische variant van de beroemde curry staat binnen een halfuur op tafel. 4 personen
3 137

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min. Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.
  2. Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes. Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui. Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.
  3. Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.

Tip:

prijs per persoon 1.50 (in juli 2005)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Eiercurry met broccoli en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­cur­ry met broc­co­li en rijst

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 6 eieren

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren bijna hard in 8 min.

2
2
  • 1 ui

Snijd de broccoliroosjes los, schil de stronk en snijd in blokjes. Snijd en snipper de ui.

3
3
  • 3 el olie
  • 600 g broccoli

Kook de broccoli in ruim water in 3-4 min beetgaar. Laat de broccoli in een vergiet uitlekken. Verhit de olie in de wok en fruit de ui 3 min. zachtjes.

4
4
  • 2 el kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk

Schep de kerriepoeder erdoor en bak 2 min. mee. Pel en halveer de eieren. Roer de kokosmelk door de ui.

5
5

Schep de broccoli en de eieren erdoor en sudder de curry nog 5 min. zachtjes.

6
6
  • 100 g cashewnoten

Schep de cashewnoten erdoor en breng de curry pittig op smaak met wat peper en eventueel zout. Serveer curry met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.