Zo­mer­sa­la­de met Hol­land­se gei­ten­kaas

(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 143

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van de kaas en schaaf de kaas in plakken. Snijd de plakken in lange repen van 1 cm breed. Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd de nectarine in partjes. Verhit de grillpan. Bestrijk de nectarines dun met ¼ van de olie. Gril aan beide zijden 1 min.
  2. Knijp de citroen boven een slaschaal uit. Voeg de honing en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Klop tot een lichtgebonden dressing. Schep de kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door de dressing. Salade in diepe borden leggen en verdeel de partjes gegrilde nectarine erover. Serveer met donker stokbrood.

variatietip:

Deze salade kan goed nog wat meer fruit hebben. Meng er bijvoorbeeld ook plakjes aardbei of stukjes appel door.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomersalade met Hollandse geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­sa­la­de met Hol­land­se gei­ten­kaas

1
1
  • 200 g Hollandse geitenkaas

Snijd de korstjes van de kaas en schaaf de kaas in plakken. Snijd de plakken in lange repen van 1 cm breed.

2
2
  • 8 g verse munt
  • 3 nectarines

Pluk de blaadjes van de munttakjes en snijd de nectarine in partjes. Verhit de grillpan.

3
3
  • 1 el walnotenolie

Bestrijk de nectarines dun met olie. Gril aan beide zijden 1 min.

4
4
  • ½ citroen
  • 1 el honing
  • 3 el walnotenolie

Knijp de citroen boven een slaschaal uit. Voeg de honing en olie toe en breng op smaak met peper en zout. Klop tot een lichtgebonden dressing.

5
5
  • 75 g veldsla
  • 75 g rucola
  • 55 g walnoten

Schep de kaasrepen, veldsla, rucola, munt en walnoten losjes door de dressing.

6
6

Salade in diepe borden leggen en verdeel de partjes gegrilde nectarine erover. Serveer met donker stokbrood.

variatietip:

Deze salade kan goed nog wat meer fruit hebben. Meng er bijvoorbeeld ook plakjes aardbei of stukjes appel door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.