Kro­kant gei­ten­kaas­taart­je

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 2 u. 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Filodeeg in plastic verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Haricots verts in 5 min. beetgaar koken. Boontjes in zeef met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen (vrucht wordt niet gebruikt). Pistachenootjes grof hakken. Vellen filodeeg op werkvlak uitspreiden en dun bestrijken met 2 el citroenolie. Vier vellen luchtig in vieren vouwen. Vijfde vel in 4 stukken snijden en deze tussen gevouwen vellen leggen. Deegplakken naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en bovenkant bestrijken met 1 el olie. Haricots verts naast elkaar op deeg leggen en afdekken met plak geitenkaas. Pistachenootjes en sinaasappelrasp erover verdelen. Royaal peper erboven malen en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven geitenkaastaartjes in 15 min. goudbruin en gaar bakken. Serveren met een salade van romana sla en zwarte olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.