Me­di­ter­raan stoof­vlees

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal met deksel (1 1/2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. Runderlappen met peper bestrooien. In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen. Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 min. bruinbakken. Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen. Wijn langs rand van schaal erbij schenken. Vlees afgedekt nog ca. 1 uur en 30 min. in midden van oven gaarstoven. Oventemperatuur verhogen naar 200 °C. Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 min. in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn. Halverwege geheel omscheppen. Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.