Pav­lo­va met sor­bet­ijs

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 100 °C. In vetvrije beslagkom eiwitten stijfkloppen. Beetje voor beetje suiker erdoor kloppen, tot dikke glanzende massa ontstaat. Boven eiwit 1 el maizena zeven en met azijn door eiwit spatelen.
  2. Bakplaat met bakpapier bekleden en met rest van maïzena bestuiven. Eiwit op midden van bakplaat scheppen en uitstrijken tot cirkel van 22 cm doorsnede. Met bolle kant van lepel midden van cirkel uithollen, zodat iets opstaande rand ontstaat.
  3. Bakplaat in midden van oven schuiven en eiwit in 2-2 1/2 uur tot stevig schuim laten drogen. Indien nodig ovendeur op kier zetten, want eiwit mag niet bruin kleuren. Oven uitschakelen en schuimtaart op bakplaat in oven laten afkoelen. Bakpapier voorzichtig verwijderen en schuimtaart (= pavlova) tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  4. Sorbetijs 5 min. zacht laten worden. Met in heet water gedompelde lepel kleine bolletjes van sorbetijs scheppen.
  5. Sorbetbolletjes over pavlova verdelen en slagroom erop scheppen. Pavlova garneren met fruitsalade en direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.