Ro­mi­ge bos­vruch­ten­taart

  • gebak
  • 8 stuks
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak 8 stuks
4 138

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bekleed de wand en bodem van de springvorm met bakpapier. Verkuimel de koekjes. Smelt de boter en meng door de fijne koekkruimels. Druk de massa over de bodem van de taartvorm uit en laat in de koelkast minstens 30 min. opstijven.
  2. Verwarm ondertussen in een pan ⅔ van de blauwe bessen, de helft van de bramen, basterdsuiker (75 g per taart) en een scheutje water. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Wrijf door een zeef en laat de puree afkoelen. Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en pers de vrucht uit.
  3. Verwarm in een pannetje het citroensap (laat niet koken). Knijp de gelatine uit. Haal de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Laat iets afkoelen. Klop in een kom de mascarpone, yoghurt en slagroom met de rest van de suiker tot een gladde massa. Roer de gelatine en citroenrasp goed erdoor. Schenk de fruitpuree bij het mascarponemengsel en schep met een spatel enkele slagen om (marmereffect).
  4. Schenk het mengsel voorzichtig over de taartbodem en laat de taart in de koelkast minstens 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart met een in heet water gedompeld mes in 8 punten. Garneer met de rest van de bessen en de rest van de bramen.

variatietip:

In plaats van bosvruchten kun je ook zacht rood fruit van het seizoen gebruiken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Romige bosvruchtentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge bos­vruch­ten­taart

1
1
  • 200 g almond cookies
  • 50 g roomboter

Bekleed de wand en bodem van de springvorm met bakpapier. Verkuimel de koekjes. Smelt de boter en meng door de fijne koekkruimels.

2
2

Druk de massa over de bodem van de taartvorm uit en laat in de koelkast minstens 30 min. opstijven.

3
3
  • 300 g blauwe bessen
  • 150 g bramen
  • 75 g witte basterdsuiker

Verwarm ondertussen in een pan de blauwe bessen, bramen, basterdsuiker en een scheutje water. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.

4
4

Wrijf door een zeef en laat de puree afkoelen.

5
5
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 1 citroen

Week de gelatine 5 min. in koud water. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en pers de vrucht uit.

6
6

Verwarm in een pannetje het citroensap (laat niet koken). Knijp de gelatine uit. Haal de pan van het vuur en los de gelatine erin op.

7
7
  • 250 g mascarpone
  • 250 g volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 150 g witte basterdsuiker

Laat iets afkoelen. Klop in een kom de mascarpone, yoghurt en slagroom met de suiker tot een gladde massa.

8
8

Roer de gelatine en citroenrasp goed erdoor. Schenk de fruitpuree bij het mascarponemengsel en schep met een spatel enkele slagen om (marmereffect).

9
9

Schenk het mengsel voorzichtig over de taartbodem en laat de taart in de koelkast minstens 3 uur opstijven.

10
10
  • 150 g blauwe bessen
  • 150 g bramen

Verwijder de rand van de springvorm. Snijd de taart met in een heet water gedompeld mes in 8 punten. Garneer met de bessen en bramen.

variatietip:

In plaats van bosvruchten kun je ook zacht rood fruit van het seizoen gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.