Pas­ta met ro­mi­ge gar­na­len

Het geheim voor smeuïge pasta? Voeg een beetje pastakookwater toe aan de saus. Probeer het hier eens mee.

(405)waardeer
italiaans hoofdgerecht Het geheim voor smeuïge pasta? Voeg een beetje pastakookwater toe aan de saus. Probeer het hier eens mee. 4 personen
3 405

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten en snijd de tomaten in partjes. Schenk de sherry erbij. Schep vervolgens de roomkaas door de garnalen en laat smelten. Roer de tomaat erdoor en bak 1 min. mee.
  2. Verhit de olie in een koekenpan olie en fruit de sjalotten 2 min. zacht. Voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee. Knip de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden met de garnalen en garneer met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met rucolasalade en balsamicodressing.

video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 24-25

Pasta met romige garnalen

terug naar recept

Pas­ta met ro­mi­ge gar­na­len

1
1
  • 350 g tagliatelle
  • 250 g tijgergarnalen

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 400 g tastytomtomaten

Snipper de sjalotten en snijd de tomaten in partjes.

3
3
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan olie en fruit de sjalotten 2 min. zacht. Voeg de garnalen toe en bak 3 min. mee.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

4
4
  • 2 el sherry
  • 100 g roomkaas

Schenk de sherry erbij. Schep vervolgens de roomkaas door de garnalen en laat smelten. Roer de tomaat erdoor en bak 1 min. mee.

5
5
  • 15 g krulpeterselie

Knip de peterselie fijn. Verdeel de pasta over de borden met de garnalen en garneer met de peterselie.

combinatietip:

Lekker met rucolasalade en balsamicodressing.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.