Mexi­caan­se soep met ta­co­to­s­ti's

Natuurlijk een soep met kidneybonen en chilipoeder. Lekker met de knapperige, zelfgemaakte tosti’s met bosuitjes.

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Natuurlijk een soep met kidneybonen en chilipoeder. Lekker met de knapperige, zelfgemaakte tosti’s met bosuitjes. 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een soeppan. Bak de wokgroente met de chilipoeder 3 min. Schenk de tomatensoep erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  2. Beleg de helft van de taco's met de bosui en de geraspte kaas. Dek af met de rest van de taco's. Roer de kidneybonen door de soep en warm enkele min. mee. Breng de soep op smaak met peper en zout. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de taco's een voor een zacht tot de kaas gaat smelten.
  3. Serveer de soep met de tacotosti's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.530 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 24-25

Mexicaanse soep met tacotosti's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se soep met ta­co­to­s­ti's

1
1
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 g grofgesneden wokgroente
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 liter soepbasis tomaat

Verhit de olie in een soeppan. Bak de wokgroente met de chilipoeder 3 min. Schenk de tomatensoep erbij en breng het geheel aan de kook.

2
2
  • 400 g kidneybonen
  • 3 bosuitjes

Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

3
3
  • 300 g taco's
  • 100 g geraspte chedderkaas

Beleg de helft van de taco's met de bosui en de geraspte kaas. Dek af met de rest van de taco's.

4
4

Roer de kidneybonen door de soep en warm enkele min. mee.

5
5

Breng de soep op smaak met peper en zout. Bak in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de taco's een voor een zacht tot de kaas gaat smelten.

6
6

Serveer de soep met de tacotosti's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.