Spa­ghet­ti met ge­roos­ter­de-pa­pri­kasaus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C. Paprika's op bakplaat in oven in 25 min. roosteren tot vel zwartgeblakerd is. Afgedekt 15 min. laten afkoelen. Vel en zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden. Vrijkomend vocht bewaren.
  2. Spaghetti in 8-10 min. beetgaar koken. In pan 3 el olie verhitten en knoflook in 1 min. lichtbruin bakken. Op bord leggen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Paprika en gedroogde oregano 2 min. meebakken. Wijn en paprikavocht toevoegen. 5 min. laten sudderen. Mengsel met staafmixer pureren en saus iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Oreganoblaadjes grof hakken. Kaas in flinters schaven. Pasta afgieten en overdoen in vier warme diepe borden. Saus erop scheppen en kappertjes, knoflook, oregano en kaas erover verdelen. Nog wat olijfolie erover druppelen en peper erboven malen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.