Moz­za­rel­la­piz­za

Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het bewijs is geleverd: ook een pizza zonder tomatensaus is heel erg lekker. 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen. Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.
  2. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten. Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om. Lekker met rucolasla.

variatietip:

Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie. Ook lekker in combinatie met andere witte kazen, zoals ricotta of geitenkaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mozzarellapizza

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Moz­za­rel­la­piz­za

1
1
  • 250 g patentbloem
  • 150 ml handwarm water
  • ½ zakje gedroogde gist

Meng in een kom de bloem, gist, 1/2 tl zout en het water tot een samenhangend deeg. Kneed op een met bloem bestoven welvlak tot een soepel en elastisch deeg. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en laat ca. 45 min. rijzen.

2
2
  • 250 g mozzarella

Snijd de mozzarella in dunne plakken en laat uitlekken in een zeef.

3
3

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

4
4

Kneed het deeg nogmaals door, verdeel in 4 stukken en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 20 cm. doorsnede, de rand moet iets dikker blijven. Leg de deeglappen op de bakplaten.

5
5
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verdeel de mozzarella erover, houd de brede rand vrij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, besprenkel met olijfolie. Bak de pizza's in het midden van de oven in 10-15 min. knapperig en gaar. Wissel de bakplaten halverwege om.

6
6

Lekker met rucolasla.

variatietip:

Bestrooi de mozzarella met fijngehakte rozemarijn of salie. Ook lekker in combinatie met andere witte kazen, zoals ricotta of geitenkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.