Ri­cot­ta met ge­roos­ter­de cher­ry­to­maat­jes

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • ovenschaal doorsnede 20 cm, met bakpapier bekleed

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. In ovenschaal ricotta met paletmes uitstrijken. Tomaatjes schoonmaken, in bakplaat leggen en zout erboven malen. Dressing roeren van azijn, olie, knoflook, honing en flink wat peper. Tomaten hiermee bedruppelen. Ricottaschaal in oven schuiven en na 5 min. bakplaat met tomaatjes ook in de oven schuiven. Beide in nog 10 min. lichtbruin roosteren. Tomaatjes iets laten afkoelen. Ricotta op bakpapier uit vorm tillen en in 4 punten snijden. Punten voorzichtig op vier borden leggen. Wat peper erboven malen. Tomaatjes met vrijgekomen vocht ernaast scheppen en garneren met basilicum. Lekker met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.