Aard­ap­pel­sa­la­de met bie­ten en kip

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappels schoon, schil en snijd in partjes. Kook de partjes gaar in weinig water met zout in 10-12 min. Schil de bieten en snijd in smalle partjes. Klop in een grote schaal de olie, azijn en suiker tot de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de augurken in plakjes.
  2. Bak de spek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak in het bakvet met olie de kipfilet in 5 min. gaar. Giet de aardappels af en meng direct met de dressing, bieten en kipblokjes. Laat iets afkoelen. Verdeel de slamelange over de borden en schep de aardappelsalade erop. Breek de spek in stukken en verdeel met de augurk over de salade.

Tip:

Prijs per persoon 1.80 (in juni 2005). Ook lekker met blokjes fetakaas in plaats van kipfilet of spekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met bieten en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met bie­ten en kip

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 500 g gekookte bieten

Boen de aardappels schoon, schil en snijd in partjes. Kook de partjes gaar in weinig water met zout in 10-12 min. Schil de bieten en snijd in smalle partjes.

2
2
  • 6 el olie
  • 3 el rode-wijnazijn
  • 1 mespunt suiker
  • 3 augurken

Klop in een grote schaal van de olie, azijn en suiker de dressing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd de augurken in plakjes.

3
3
  • 100 g ontbijtspek
  • 200 g kipfilets

Bak de spek knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de kipfilet in blokjes.

4
4
  • 1 el olie

Bak in het bakvet met olie de kipfilet in 5 min. gaar. Giet de aardappels af en meng direct met de dressing, bieten en kipblokjes. Laat iets afkoelen.

5
5
  • 100 g veldslamelange

Verdeel de slamelange over de borden en schep de aardappelsalade erop. Breek de spek in stukken en verdeel met de augurk over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.