Zalm met cous­cous en ru­co­la

(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 229

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wel in een schaal de couscous in het kokende water ca. 5 min. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de rucola grof. Meng het citroensap en 2/3 van de olie door de couscous. Schep ook de sinaasappel, rucola en pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in 2-3 min. per kant net gaar. Schep de couscous in een kom en leg de zalm erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.135 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 80 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met couscous en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met cous­cous en ru­co­la

1
1
  • 75 g couscous
  • 125 ml kokend water
  • 1 handsinaasappel
  • 40 g rucola

Wel in een schaal de couscous in het kokende water ca. 5 min. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de rucola grof.

2
2
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 25 g pijnboompitten

Meng het citroensap en de olie door de couscous. Schep ook de sinaasappel, rucola en pijnboompitten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 125 g zalmfilets op de huid
  • 1 el olijfolie

Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm in 2-3 min. per kant net gaar.

4
4

Schep de couscous in een kom en leg de zalm erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.