Stok­brood ge­zond met tar­taar

Af en toe mag je voor de lunch ook best uitpakken. Met oer-Hollandse tartaar bijvoorbeeld!

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Af en toe mag je voor de lunch ook best uitpakken. Met oer-Hollandse tartaar bijvoorbeeld! 4 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes. Halveer het stokbrood in de lengte. Besmeer de helft van het stokbrood met halvanaise en de andere helft met de tartaar. Beleg het stokbrood met de sla, uitjes (van tartaar), rauwkost en plakjes ei. Klap het stokbrood dicht en snijd in stukken.

Tip:

Lekker als picknickgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 20-21

Stokbrood gezond met tartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stok­brood ge­zond met tar­taar

1
1
  • 2 eieren
  • 1 bruin stokbrood

Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in plakjes. Halveer het stokbrood in de lengte.

2
2
  • 4 el halvanaise
  • 300 g verse tartaar met uitjes

Besmeer de helft van het stokbrood met halvanaise en de andere helft met de tartaar.

3
3
  • 100 g kropsla
  • 150 g wortelrauwkost

Beleg het stokbrood met de sla, uitjes (van tartaar), rauwkost en plakjes ei. Klap het stokbrood dicht en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.