To­ma­ten­soep met knof­look­brood­jes

Een beetje van jezelf en een beetje van Appie.

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Een beetje van jezelf en een beetje van Appie. 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pistolets. Pel de knoflook en pers uit boven de olie. Smeer de snijvlakken van de pistolets in met de knoflookolie.
  2. Breng in een soeppan het water aan de kook. Kruis de tomaten in, houd ze even in een pan met kokend water en ontvel ze. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en de soepmix toe aan het water en kook 5 min. zachtjes door.
  3. Verwarm de grill voor. Snijd de basilicum voor. Grill de pistolets 1 min. Verdeel de soep over de borden, garneer met basilicum en serveer met de knoflookbroodjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 20-21

Tomatensoep met knoflookbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met knof­look­brood­jes

1
1
  • 2 bruine pistolets
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Halveer de pistolets. Pel de knoflook en pers uit boven de olie. Smeer de snijvlakken van de pistolets in met de knoflookolie.

2
2
  • 750 ml water
  • 4 trostomaten
  • ½ pak tomatensoep

Breng in een soeppan het water aan de kook. Kruis de tomaten in, houd ze even in een pan met kokend water en ontvel ze. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten en de soepmix toe aan het water en kook 5 min. zachtjes door.

3
3

Verwarm de grill voor.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Snijd de basilicum voor. Grill de pistolets 1 min. Verdeel de soep over de borden, garneer met basilicum en serveer met de knoflookbroodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.