Ja­pan­se bief­stuk met wok­groen­te

Rosé gegrild, mals vlees in een fijne marinade.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Rosé gegrild, mals vlees in een fijne marinade. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers in een kom de knoflook uit, roer de sesamolie, sojasaus en suiker erdoor. Leg de biefstukken in een ondiepe schaal, verdeel de marinade erover en laat 10 min. intrekken.
  2. Neem het vlees uit de marinade. Grill 2 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé. Verhit de olie in een wok. Roerbak de wokgroenten 5 min., schep de meegepakte teriyakisaus erdoor. Verdeel de biefstuk, rijst en wokgroenten over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 18-19

Japanse biefstuk met wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se bief­stuk met wok­groen­te

1
1
  • 300 g snelkookrijst
  • 1 teen knoflook
  • 1 el sesamolie
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 4 biefstukken

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers in een kom de knoflook uit, roer de sesamolie, sojasaus en suiker erdoor. Leg de biefstukken in een ondiepe schaal, verdeel de marinade erover en laat 10 min. intrekken.

2
2
  • 800 g Japanse wokgroente
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el teriyakisaus

Neem het vlees uit de marinade. Grill 2 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé. Verhit de olie in een wok. Roerbak de wokgroenten 5 min. Schep de teriyakesaus erdoor. Verdeel de biefstuk, rijst en wokgroenten over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.