Yog­hurt pan­na cot­ta

(218)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 218

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 éénpersoonssouffléschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost. Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen. Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.
  2. Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor. Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn. Snijd 4 plakjes van de citroen, houd de helft van de citroen over. Pers de rest van de citroen uit. Roer in een kom de honing met 2-3 el citroensap tot een sausje.
  3. Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om. Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden. Schep de honing-citroensaus erover en garneer met de plakjes citroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Yoghurt panna cotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yog­hurt pan­na cot­ta

1
1
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 75 g suiker

Week de gelatine in koud water 5 min. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker aan de kook en roer tot deze is opgelost.

2
2

Houd het geheel nog 3 min. tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit terwijl je de pan van het vuur haalt en laat de gelatine in de hete room oplossen.

3
3

Zet de pan in een spoelbak met ijskoud water en laat het roommengsel 3-5 min. afkoelen tot het lobbig wordt.

4
4
  • 300 g Griekse yoghurt

Roer in een kom de yoghurt los en roer het roommengsel erdoor.

5
5

Schep het mengsel in de vormpjes en zet dit 2 uur in de koelkast totdat de puddinkjes (= panna cotta) stevig zijn.

6
6
  • 1 citroen

Snijd 4 plakjes van de citroen, houd de helft van de citroen over. Pers de rest van de citroen uit.

7
7
  • 4 el vloeibare honing

Roer in een kom de honing met 2-3 el citroensap tot een sausje. Leg op elk vormpje een omgekeerd bord, schud het even en keer het dan samen om.

8
8

Haal indien nodig een glad mes langs de binnenkant van de vormpjes of dompel de vormpjes in warm water. Laat de panna cotta op het bord glijden.

9
9

Schep de honing-citroensaus erover en garneer met de plakjes citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.