Yog­hurt­hang­op met ge­gril­de per­zik

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (minstens 6 uur tevoren): Theedoek vochtig maken, uitwringen en in vergiet leggen. Vergiet in grote kom hangen. Yoghurt in vergiet schenken en in koelkast 5-6 uur laten uitlekken tot massa dik en romig is (= hangop). Massa in schaal overscheppen en vanillesuiker erdoor roeren.
  2. Perziken dun schillen en in 6 dikke parten van pit snijden. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en pijnboompitten kort roosteren. Op snijplank laten afkoelen en grof hakken. Perzikpartjes bestrijken met gembersiroop en in hete grillpan in 4-6 min. bruin roosteren, halverwege keren. Hangop in vier diepe bordjes scheppen en partjes perzik ernaast leggen. Pijnboompitten erover strooien.

Tip:

Vervang de perziken door 1 mango, in smalle partjes gesneden. Gebruik in plaats van gembersiroop wat honing of bestrooi het fruit licht met poedersuiker.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.