Yog­hurt­ijs met fram­bo­zen

Geen ijsmachine voor nodig.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Geen ijsmachine voor nodig. 4 personen
4 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter
  • staafmixer
  • huishoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.
  2. Verwarm in een pan200 g framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.
  3. Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.
  4. Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.
  5. Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.

Tip:

In plaats van biogarde roer kunt u ook (biologische) milde yoghurt gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Yoghurtijs met frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yog­hurt­ijs met fram­bo­zen

1
1
  • 250 ml slagroom
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 500 ml biogarde roer

(minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met de suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.

2
2
  • 200 g frambozen
  • 1 dl water

Verwarm in een pan de framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.

3
3
  • 125 g fijne kristalsuiker

Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.

4
4

Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.

5
5
  • 100 g frambozen

Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.