Ge­stoom­de len­te­groen­ten

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tuinbonen met punt van mesje inkerven en stugge grijze velletje verwijderen (= dubbeldoppen). Snijbonen schuin in repen snijden. In stoompan of grote pan met stoommand of hittebestendig vergiet laagje water aan de kook brengen. Snijbonen afgedekt 5 min. laten stomen. Tuinbonen, sugarsnaps en doperwten toevoegen en groenten in nog 10-12 min. beetgaar laten stomen. Intussen brood (in keukenmachine) heel fijn verkruimelen. In koekenpan olie verhitten en broodkruim goudbruin bakken. Regelmatig omschudden. Helft van munt fijnsnijden. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Rasp met fijngesneden munt door broodkruim mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten overdoen in warme schaal. Besprenkelen met 1-2 el limoensap en bestrooien met zout. Broodkruim erover scheppen en garneren met rest van muntblaadjes. Lekker bij lams- of kalfsvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.