Krui­den­sa­la­de met pa­ling

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
4 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klop van de olie, azijn, peper en zout een vinaigrette. Snijd de paling in lange smalle reepjes. Snijd de bieslook in 3 stukken. Scheur de blaadjes van de basilicum grof. Snijd de ongeschilde appel in 4 parten. Verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne schijfjes en de peterselie fijn. Verdeel de ijsbergsla, peterselie, bieslook, basilicum en appelschijfjes over de borden. Verdeel de paling erover. Klop de vinaigrette nogmaals door en sprenkel over de salade.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

serveertip:

Lekker met volkorenbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
Tags
Ook te zien in

Kruidensalade met paling

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­sa­la­de met pa­ling

1
1
  • 6 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 mespunt versgemalen zwarte peper
  • 200 g gerookte paling
  • 25 g verse bieslook

Klop van de olie, azijn, peper en zout een vinaigrette. Snijd de paling in lange smalle reepjes. Snijd de bieslook in 3 stukken.

2
2
  • 15 g verse basilicum
  • 1 rode appel

Scheur de blaadjes van de basilicum grof. Snijd de ongeschilde appel in 4 parten. Verwijder het klokhuis.

3
3
  • 200 g ijsbergsla
  • 5 g peterselie

Snijd de appelparten in dunne schijfjes en de peterselie fijn. Verdeel de ijsbergsla, peterselie, bieslook, basilicum en appelschijfjes over de borden.

4
4

Verdeel de paling erover. Klop de vinaigrette nogmaals door en sprenkel over de salade.

variatietip:

Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in voldoende aantallen rondzwemt. Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.

serveertip:

Lekker met volkorenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.