Ja­pan­se bief­stuk­maal­tijd­sa­la­de

Als je eens goed wilt uitpakken, maak je deze rijkgevulde salade. Leuk om met stokjes te eten.

(262)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Als je eens goed wilt uitpakken, maak je deze rijkgevulde salade. Leuk om met stokjes te eten. 2 personen
3 262

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek mihoen doormidden en bereid volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water. Schil de komkommer en snijd in reepjes. Snijd het radijsblad af en was. Snijd de radijs in partjes. Verwijder harde steeltjes uit de waterkers. Klop de sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing.
  2. Bestrijk de biefstukken met olie. Verhit de (grill)pan en bak de biefstukken op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé. Laat het vlees 1 min. op een snijplank rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.
  3. Verdeel de mihoen over de borden. Meng de waterkers, radijsblad en komkommer met de dressing. Schep de salade op de mihoen en verdeel de radijs erover. Leg de biefstuk op de salade en bestrooi met zout, peper en sesamzaad.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 2.825 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Japanse biefstukmaaltijdsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­pan­se bief­stuk­maal­tijd­sa­la­de

1
1
  • 125 g mihoen

Breek mihoen doormidden en bereid volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud stromend water.

2
2
  • ½ komkommer

Schil de komkommer en snijd in reepjes.

3
3
  • ½ bosje radijs

Snijd het radijsblad af en was. Snijd de radijs in partjes.

4
4
  • 75 g waterkers

Verwijder harde steeltjes uit de waterkers.

5
5
  • 6 el Japanse sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl wasabi
  • 1 tl sesamolie

Klop de sojasaus, rijstazijn, suiker, wasabi en sesamolie tot dressing.

Tip: wasabipasta kan ook vervangen worden door geraspte mierikswortel.

Tip: De rijstazijn kan ook vervangen worden door sherry (helft van de aangegeven hoeveelheid).

6
6
  • 2 biefstukken

Bestrijk de biefstukken met olie. Verhit de (grill)pan en bak de biefstukken op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé.

7
7

Laat het vlees 1 min. op een snijplank rusten. Snijd daarna in dunne plakjes.

8
8

Verdeel de mihoen over de borden. Meng de waterkers, radijsblad en komkommer met de dressing.

9
9

Schep de salade op de mihoen en verdeel de radijs erover.

10
10
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Leg de biefstuk op de salade en bestrooi met peper, zout en sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.