Ra­ta­touil­le­qui­che met to­nijn

Lekker veel groenten in deze goedgevulde quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Lekker veel groenten in deze goedgevulde quiche. 4 personen
3 186

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika, courgette en aubergine in ongeveer gelijke reepjes van ongeveer 3 cm. Snipper de ui. Hak de knoflook grof. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en roerbak ze 10 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de tonijn erdoorheen en zet het vuur uit.
  2. Leg de plakjes deeg op elkaar en kneed ze tot een bal. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Bekleed de springvorm ermee en laat wat deeg over de rand hangen. Prik de deegbodem in met een vork en strooi er wat kaas over.
  3. Klop de eieren met de melk los. Roer de rest van de kaas door het eimengsel, voeg wat peper en zout toe. Schep het groente-tonijnmengsel in de vorm en schenk het eimengsel erover (laat een beetje over). Vouw de overhangende deegranden losjes over de vulling en bestrijk met de rest van het eiermengsel. Bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouillequiche met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le­qui­che met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Snijd de paprika, courgette en aubergine in ongeveer gelijke reepjes van ongeveer 3 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Hak de knoflook grof.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5

Voeg de groenten toe en roerbak ze 10 min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe.

6
6
  • 370 g tonijn in olie

Schep de tonijn erdoorheen en zet het vuur uit.

7
7
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Leg de plakjes deeg op elkaar en kneed ze tot een bal.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

8
8
  • 10 g bloem

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede.

9
9

Bekleed de springvorm ermee en laat wat deeg over de rand hangen.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

10
10
  • 150 g geraspte kaas

Prik de deegbodem in met een vork en strooi er wat kaas over.

11
11
  • 3 eieren
  • 150 ml melk

Klop de eieren met de melk los. Roer de rest van de kaas door het eimengsel, voeg wat peper en zout toe.

12
12

Schep het groente-tonijnmengsel in de vorm en schenk het eimengsel erover (laat een beetje over).

13
13

Vouw de overhangende deegranden losjes over de vulling en bestrijk met de rest van het eiermengsel. Bak de quiche in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.