As­per­ges op cros­ti­ni met ri­cot­ta en dop­erw­ten

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 8 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de asperges schoon en kook in water met zout en suiker in ca. 20 min. gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Verwarm de ovengrill voor. Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalot 5 min. zachtjes. Voeg de erwten toe en bak afgedekt nog 5-10 min. tot de erwten gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en haal de blaadjes van de takjes munt. Meng in de keukenmachine de ricotta, muntblaadjes, olie en het rasp kort. Voeg de erwten toe en pureer tot een grove massa. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Snijd 8 sneetjes van het brood.
  3. Besprenkel beide kanten van de sneetjes brood met olie. Rooster op een bakplaat 2-3 min. onder de ovengrill lichtbruin. Keer halverwege. Besmeer het geroosterde brood (=crostini) met het lauwwarme ricotta-erwtenmengsel. Verdeel de asperges erover en besprenkel met de olie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Asperges op crostini met ricotta en doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ges op cros­ti­ni met ri­cot­ta en dop­erw­ten

1
1
  • 500 g witte asperges

Maak de asperges schoon en kook in water met zout en suiker in ca. 20 min. gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen.

2
2

Verwarm de ovengrill voor.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 1 el extra vierge olijfolie

Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalot 5 min. zachtjes.

4
4
  • 200 g verse doperwten

Voeg de erwten toe en bak afgedekt nog 5-10 min. tot de erwten gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe.

5
5
  • 1 citroen
  • 250 g ricotta
  • 15 g munt
  • 1 el extra vierge olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen en haal de blaadjes van de takjes munt. Meng in de keukenmachine de ricotta, muntblaadjes, olie en het rasp kort.

6
6
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 ongesneden brood

Voeg de erwten toe en pureer tot een grove massa. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Snijd 8 sneetjes van het brood.

7
7
  • 2 el extra vierge olijfolie

Besprenkel beide kanten van de sneetjes brood met olie. Rooster op een bakplaat 2-3 min. onder de ovengrill lichtbruin. Keer halverwege.

8
8
  • 1 el extra vierge olijfolie

Besmeer het geroosterde brood (=crostini) met het lauwwarme ricotta-erwtenmengsel. Verdeel de asperges erover en besprenkel met de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.