Wa­fel­tjes met ci­troen­sor­bet­ijs en mas­car­po­ne

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
4 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een grote kom de boter en poedersuiker met een mixer tot een gladde massa. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Roer de eiwitten los en meng al mixend door het botermengsel. Zeef op het laatst de bloem erboven en schep er voorzichtig door.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag in 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over de plaat. Strijk het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede. Bak in het midden van de oven in ca. 5-7 min. gaar, tot de randjes goudbruin kleuren. Neem de wafeltjes voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Verwerk de rest van het beslag op dezelfde wijze (totaal 12 wafeltjes).
  3. Schep de mascarpone om met de yoghurt en 1 zakje vanillesuiker. Bestrooi de aardbeien met de rest van de vanillesuiker. Verdeel de helft van de wafeltjes over 6 dessertborden. Schep op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien en dek af met de rest van de koekjes. Schep op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt en garneer met munt. Serveer de rest van de aardbeien ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wa­fel­tjes met ci­troen­sor­bet­ijs en mas­car­po­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 50 g zachte boter
  • 50 g poedersuiker
  • 2 eieren

Klop in een grote kom de boter en poedersuiker met een mixer tot een gladde massa. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet.

3
3
  • 50 g bloem

Roer de eiwitten los en meng al mixend door het botermengsel. Zeef op het laatst de bloem erboven en schep er voorzichtig door.

4
4

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag in 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over de plaat.

5
5

Strijk het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede.

6
6

Bak in het midden van de oven in ca. 5-7 min. gaar, tot de randjes goudbruin kleuren.

7
7

Neem de wafeltjes voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Verwerk de rest van het beslag op dezelfde wijze (totaal 12 wafeltjes).

8
8
  • 250 g mascarpone
  • 4 el yoghurt
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 500 g aardbeien

Schep de mascarpone om met de yoghurt en 1 zakje vanillesuiker. Bestrooi de aardbeien met de rest van de vanillesuiker.

9
9

Verdeel de helft van de wafeltjes over 6 dessertborden.

10
10
  • 500 g citroensorbetijs

Schep op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien en dek af met de rest van de koekjes.

11
11
  • 6 blaadjes munt

Schep op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt en garneer met munt. Serveer de rest van de aardbeien ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.