Ti­la­pia met bies­look­olie en ge­roos­ter­de cour­get­te

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 6 personen
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In vijzel bieslook fijnwrijven en met 6 el olie mengen, op smaak brengen met zout en peper. In kom ui met chilipeper, munt en peterselie omscheppen. Azijn met 4 el olie en zout en peper tot dressing kloppen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in lange dunne plakken snijden, plakken evt. halveren. Grillpan verhitten. Courgette met 2-3 el olie insmeren. In grillpan plakken op hoog vuur 5 min. grillen, halverwege keren. Courgette in schaal overdoen. Uimengsel en dressing erdoor roeren. Mengsel tot gebruik afgedekt bewaren.
  2. Krielaardappels in 15 min. gaarkoken. Tilapia met zout en peper bestrooien en in bloem wentelen. In grote koekenpan 4 el olie verhitten. Vis in 6 min. gaarbakken, halverwege keren. Krielaardappels afgieten en met boter omschudden. Vis over zes warme borden verdelen en bieslookolie erover en eromheen druppelen. Courgettemengsel en krielaardappels ernaast serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.