Lams­rack met tijm-ho­ning­bo­ter

Zeg je lamsrack, dan zeg je honing en tijm. Een klassieker waar je indruk mee kunt maken.

(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zeg je lamsrack, dan zeg je honing en tijm. Een klassieker waar je indruk mee kunt maken. 2 personen
3 223

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de over voor op 200 ºC.
  2. Bestrooi de lamsracks met peper en laat de lam op kamertemperatuur komen. Ris de takjes van de tijm. Snijd de knoflook in plakjes. Schep de tomaatjes om in de schaal met wat olie, de knoflook plakjes en de tijm. Roer de rest van de tijm met de honing, peper en eventueel wat zout door de boter. Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin.
  3. Leg het vlees in de braadslede of de ovenschaal met de tomaatjes ernaast en bak ca. 7 à 8 minuten tot het vlees rosé is. Halverwege de baktijd omdraaien. Neem het vlees uit de oven en verpak het vlees in folie. Laat ca. 5 min. rusten. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse 'karbonaadjes'. Verdeel de losse 'karbonaadjes' over de warme borden. Schep de tijm-honingboter over het vlees. Haal de tomaatjes uit de oven leg ze naast het lamsvlees.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.

Tip:

De lamsrack kan worden vervangen door acht lamskoteletjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 78 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Lamsrack met tijm-honingboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­rack met tijm-ho­ning­bo­ter

1
1

Verwarm de over voor op 200 ºC.

2
2
  • 400 g lamsracks
  • 3 takjes tijm

Bestrooi de lamsracks met peper en laat de lam op kamertemperatuur komen. Ris de takjes van de tijm.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm

Snijd de knoflook in plakjes. Schep de tomaatjes om in de schaal met wat olie, de knoflook plakjes en de tijm.

4
4
  • 1 el honing
  • 50 g zachte roomboter

Roer de rest van de tijm met de honing, peper en eventueel wat zout door de boter. Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamsracks rondom bruin.

5
5

Leg het vlees in de braadslede of de ovenschaal met de tomaatjes ernaast en bak ca. 7 à 8 minuten tot het vlees rosé is. Halverwege de baktijd omdraaien.

6
6

Neem het vlees uit de oven en verpak het vlees in folie. Laat ca. 5 min. rusten. Snijd de lamsracks langs de botjes in losse 'karbonaadjes'.

7
7

Verdeel de losse 'karbonaadjes' over de warme borden. Schep de tijm-honingboter over het vlees. Haal de tomaatjes uit de oven leg ze naast het lamsvlees.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.