Lams­ke­bab met kom­kom­mer-munt­s­a­la­de

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 2 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom marinade roeren van olie, helft van citroensap, knoflook, komijn, mespunt cayennepeper en mespunt kaneel. Lamsboutlapjes elk in 3 lange repen snijden, door marinade wentelen en smaken minstens 10 min. laten intrekken. Komkommer schillen en in dunne plakjes schaven of snijden. Van munt 18 blaadjes apart houden, rest fijnsnijden. In schaal munt, suiker en rest van citroensap door yoghurt roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Komkommer met muntdressing mengen. Grillpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) verhitten en repen lamsvlees in 3 min. rosé grillen. Lamsrepen met 3 blaadjes munt zigzaggend aan satéstokjes rijgen. Kebabs op bord leggen en serveren met komkommersalade. Lekker met naanbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.