Ge­gril­de kool­ra­bi met dil­le­dres­sing

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Limoen schoonboenen, groene schil raspen en vrucht uitpersen. Koolrabi's dun schillen en in pan met ruim water, wat zout en 2 el limoensap in ca. 15 min. beetgaar koken. Koolrabi iets laten afkoelen, halveren en in plakjes snijden. Plakjes bedruppelen met 2 el olie. In kom dressing kloppen van 2 el olie, limoenrasp, 1 el limoensap en knoflook. Kappertjes en dille erdoor roeren. Dressing op smaak brengen met zout en peper.
  2. Grillpan verhitten. Koolrabi in 3-4 porties op hoog vuur aan beide kanten roosteren. Geroosterde porties in warme oven of op warme schaal onder aluminiumfolie warmhouden. Dressing doorroeren en over koolrabi schenken. Lekker bij gebakken vis of kip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.