Cous­cous met slan­ke kaas­saus

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Vet de ovenschaal in. Leg de groenten in de ovenschaal en schep om met de olijfolie. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. en schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de finesse voor koken in een steelpannetje en laat de kaas hierin zachtjes smelten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de couscous over borden. Schenk de kaassaus over en naast de couscous en strooi de bieslook erover. Serveer de geroosterde groenten ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 16-17

Couscous met slanke kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met slan­ke kaas­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 courgette
  • 2 gele paprika's
  • 2 vleestomaten
  • 2 el olijfolie
  • 4 el olijfolie

Maak de groenten schoon en snijd in stukken. Vet de ovenschaal in. Leg de groenten in de ovenschaal en schep om met de olijfolie.

3
3
  • 300 g couscous

Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. en schep af en toe om. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 125 ml finesse voor koken
  • 100 g geraspte kaas

Verwarm de finesse voor koken in een steelpannetje en laat de kaas hierin zachtjes smelten. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 25 g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn. Verdeel de couscous over borden. Schenk de kaassaus over en naast de couscous en strooi de bieslook erover.

6
6

Serveer de geroosterde groenten ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.