Thai­se to­ma­ten-kip­pen­soep

Met rode currypasta. Voor wie van lekker pittig houdt!

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Met rode currypasta. Voor wie van lekker pittig houdt! 4 personen
3 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de kipfilet in 3 min. rondom bruin. Schep de ui en de roerbakmix erdoor en bak 3 min. mee. Bak de currypasta 1 min. mee. Voeg de basis voor tomatensoep, het water en de kokosmelk toe en roer totdat het kookt. Laat nog 5 min. zachtjes doorkoken.
  3. Verwarm het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de soep met het naanbrood.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 16-17

Thaise tomaten-kippensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se to­ma­ten-kip­pen­soep

1
1
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in smalle reepjes.

2
2
  • 2 uien

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el wokolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de kipfilet in 3 min. rondom bruin.

4
4
  • 400 g Thaise roerbakmix

Schep de ui en de roerbakmix erdoor en bak 3 min. mee.

5
5
  • 1 el rode currypasta

Bak de currypasta 1 min. mee.

6
6
  • 430 ml basis voor tomatensoep
  • 1290 ml kraanwater
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de basis voor tomatensoep, het water en de kokosmelk toe en roer totdat het kookt. Laat nog 5 min. zachtjes doorkoken.

7
7
  • 280 g naanbroden

Verwarm het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de soep met het naanbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.