Kip-cham­pig­non­ra­gout met rijst

Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel.

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een ideaal recept voor door de week. In een half uur klaar, dus snel aan tafel. 4 personen
3 145

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.
  2. Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend. Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de kip toe en breng ragout op smaak met peper en zout.
  3. Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.
video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.450 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 14-15

Kip-champignonragout met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-cham­pig­non­ra­gout met rijst

1
1
  • 250 g wilde en witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook in 8 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

3
3
  • 500 g champignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

4
4
  • 160 g gerookte kipfilet
  • 25 g bieslook

Snijd de kip in reepjes en snijd de bieslook fijn.

5
5
  • 50 g boter
  • 5 el bloem

Verhit de boter in een pan en bak de champignons 3 min. Strooi de bloem erover en verwarm 2 min. al roerend.

6
6
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 100 ml kraanwater

Meng de bouillon met het water en schenk scheut voor scheut op het champignonmengsel, blijf goed roeren tot er een gebonden saus ontstaat.

7
7

Voeg de kip toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.

8
8

Bestrooi het gerecht met de bieslook en serveer met de rijst en de sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.