Thai­se kip­cur­ry

Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand.

(154)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Ogen dicht en proef de aroma's en smaken van Thailand. 2 personen
3 154

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de sjalotten en snijd deze in partjes. Was de paksoi en snijd het onderste deel in repen. Scheur het blad in stukken. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruin. Bak de sjalotpartjes de helft van de currypasta 1 min. mee. Schep de sperziebonen en paksoirepen erdoor. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven, regelmatig omscheppen.
  2. Voeg het paksoiblad toe als de sperziebonen beetgaar zijn, warm dit nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout of vissaus of eventueel extra currypasta. Hak de pinda's grof en strooi deze over de kipcurry.

Tip:

Garneer de curry met geurige blaadjes koriander en basilicum. Voeg voor extra pit reepjes rode paprika toe. Vervang de kipfilet eventueel door dunne plakjes varkenshaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.685 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Thaise kipcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se kip­cur­ry

1
1
  • 3 sjalotten
  • 1 Shanghai paksoi
  • 2 el olie
  • 300 g kipfiletblokjes

Pel de sjalotten en snijd deze in partjes. Was de paksoi en snijd het onderste deel in repen. Scheur het blad in stukken. Verhit de olie in de wok en bak de kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min. bruin.

2
2
  • 1 el Thaise groene currypasta
  • 250 g gebroken sperziebonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • ½ tl suiker

Bak de sjalotpartjes de helft van de currypasta 1 min. mee. Schep de sperziebonen en paksoirepen erdoor. Voeg de kokosmelk, vissaus en suiker toe en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat het gerecht 10 min. stoven, regelmatig omscheppen.

3
3
  • 2 el pinda's

Voeg het paksoiblad toe als de sperziebonen beetgaar zijn, warm dit nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout of vissaus of eventueel extra currypasta. Hak de pinda's grof en strooi deze over de kipcurry.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.