Kar­bo­na­de met ana­nas-ker­rie­saus

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 7

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Karbonades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter smelten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Vuur lager zetten, deksel op pan leggen en karbonades 10 min. zachtjes laten sudderen. Beetje water toevoegen als boter te bruin wordt of om aanbakken te voorkomen. Ananasstukjes afgieten; sap opvangen. Karbonades uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven bakvet paprikastukjes 3 min. bakken. Ananas en kerriepoeder toevoegen. Crème fraîche erdoor roeren en laten smelten. Saus eventueel verdunnen met wat ananassap, op smaak brengen met zout en peper. Kerriesaus over karbonades scheppen en bestrooien met bieslook. Lekker met (noten)rijst en salade van ijsbergsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.