Schou­der­kar­bo­na­de in ket­jap­ma­ri­na­de

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer de marinade in een platte schaal van de ketjap, suiker en het citroensap. Snipper de ui zeer fijn en meng door de marinade. Wentel de karbonades door de marinade en laat de smaken 30 min. intrekken. Keer regelmatig of schep de marinade over de bovenkant van de karbonades. Verwarm de ovengrill voor of verhit de grillpan. Neem de karbonades uit de marinade en rooster in 8 min. per kant bruin en gaar.

variatietip:

Roer voor een pikante versie een theelepel sambal oelek of een fijngesneden rood pepertje door de marinade. Een eetlepel gembersiroop geeft de marinade extra aroma en een lichtzoet smaakaccent. Sesamolie maakt er iets bijzonders van, maar gebruik niet meer dan enkele druppels, anders overheerst de sterke sesamsmaak.

combinatietip:

Lekker met bami en sperziebonen met taugé.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Schouderkarbonade in ketjapmarinade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schou­der­kar­bo­na­de in ket­jap­ma­ri­na­de

1
1
  • ½ citroen
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ui

Pers de citroen uit. Roer de marinade in een platte schaal van de ketjap, suiker en het citroensap. Snipper de ui zeer fijn en meng door de marinade.

2
2
  • 4 schouderkarbonades

Wentel de karbonades door de marinade en laat de smaken 30 min. intrekken. Keer regelmatig of schep de marinade over de bovenkant van de karbonades.

3
3

Verwarm de ovengrill voor of verhit de grillpan. Neem de karbonades uit de marinade en rooster in 8 min. per kant bruin en gaar.

variatietip:

Roer voor een pikante versie een theelepel sambal oelek of een fijngesneden rood pepertje door de marinade. Een eetlepel gembersiroop geeft de marinade extra aroma en een lichtzoet smaakaccent. Sesamolie maakt er iets bijzonders van, maar gebruik niet meer dan enkele druppels, anders overheerst de sterke sesamsmaak.

combinatietip:

Lekker met bami en sperziebonen met taugé.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.