Ita­li­aan­se haas­kar­bo­na­de

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 15

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tomaat en mozzarella elk in 8 plakken snijden. Karbonades droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In koekenpan olie verhitten en karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Karbonades uit pan nemen en bovenkant bestrijken met pesto. Plakken tomaat en mozzarella erop leggen. Karbonades in pan terugleggen en afdekken met deksel. Op matig vuur nog ca. 10 min. bakken, tot karbonades gaar zijn en mozzarella gesmolten is. Lekker met pasta en snijbonen.

Tip:

Bestrooi de gesmolten mozzarella met wat reepjes verse basilicum of druppel er balsamicoazijn over. De karbonades worden ook extra aromatisch door ze voor het bakken in te wrijven met een halve theelepel gedroogde Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.