Zalm met bies­look­room­kaas in bla­der­deeg

Weinig ingrediënten, veel smaak.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(245)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Weinig ingrediënten, veel smaak. 4 personen
3 245

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 200 ºC. Spreid plakjes bladerdeeg op een werkvlak uit en en laat ontdooien. Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de helft van de deegplakjes op elkaar en rol samen uit tot een rechthoekige lap van 30 x 20 cm. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes erin.
  2. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van dezelfde grootte. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk de bovenkant van de zalm met de roomkaas en leg de zalm in het midden van de deeglap, zodat de randen vrijblijven.
  3. Klop het ei los met water en bestrijk de deegrand hiermee. Maak in de tweede deeglap een aantal inkepingen. Leg het deeglap over de zalm en druk de randen stevig aan. Bestrijk het deegpakket met het ei. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de zalmtaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over een plakje bladerdeeg (1 plakje per persoon). Dek af met ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 min. gaar.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met bieslookroomkaas in bladerdeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met bies­look­room­kaas in bla­der­deeg

1
1

Verwarm oven voor op 200 ºC.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg

Spreid de plakjes bladerdeeg op een werkvlak uit en laat ontdooien.

3
3
  • 1 el bloem

Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de helft van de deegplakjes op elkaar en rol samen uit tot een rechthoekige lap van 30 x 20 cm.

4
4

Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork enkele gaatjes erin.

5
5
  • 400 g zalmfilet

Rol de rest van het deeg uit tot een lap van dezelfde grootte. Bestrooi de zalm aan beide kanten met peper en zout.

6
6
  • 100 g roomkaas bieslook

Bestrijk de bovenkant van de zalm met de roomkaas en leg de zalm in het midden van de deeglap, zodat de randen vrijblijven.

7
7
  • 1 ei
  • 1 el kraanwater

Klop het ei los met water en bestrijk de deegrand hiermee. Maak in de tweede deeglap een aantal inkepingen.

8
8

Leg het deeglap over de zalm en druk de randen stevig aan. Bestrijk het deegpakket met het ei.

9
9

Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de zalmtaart in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt ook kleine zalmpakketjes maken. Halveer elk stuk zalm, bereid ze als hierboven en verdeel over een plakje bladerdeeg (1 plakje per persoon). Dek af met ingesneden plakjes bladerdeeg en bak ze in 20-25 min. gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.